Bovet Récital 26 Brainstorm 2 Sunshine

    

Η Bovet κυκλοφορεί το δεύτερο μοντελο του Récital 26 Brainstorm Chapter Two με έντονες κίτρινες πινελιές. Παρόλο που ένα ρολόι Bovet σπάνια θα περάσει απαρατήρητο, αυτό το κίτρινο μοντέλο zesty θα μαγνητίσει την προσοχή όλων όσων βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αυτόν που το φοράει. Η συλλογή Sunshine περιορίζεται σε επτά κομμάτια, και είναι γεμάτη ωρολογικές εκπλήξεις που μπορείτε να δείτε από οποιαδήποτε γωνία μέσα στη θήκη από κρύσταλλο ζαφείρι.Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του ρολογιού είναι η κεκλιμένη θήκη του, ένα σχέδιο εμπνευσμένο από την κεκλιμένη γωνία που βρίσκεται σε γραφεία αντίκες. Με την έντονη κλίση του - παχύτερο στην κορυφή και κωνικό προς τα κάτω - η κεκλιμένη θήκη αποδείχθηκε ιδανική για τους σύνθετους τρισδιάστατους μηχανισμούς και τα αστρονομικά κομμάτια της Bovet. Το 2019, ο ιδιοκτήτης Pascal Raffy σκέφτηκε την κεκλιμένη θήκη σε κρύσταλλο ζαφείρι για το Récital 26 Brainstorm Chapter One με μηχανισμό τουρμπίλ και φάση του φεγγαριού.

Η τελευταία έκδοση του Sunshine Two είναι εξοπλισμένη με ωρολογικές πλοκές ίδιες με την πρώτη έκδοση του ρολογιού Two blue: διπλή διάφανη θήκη, flying turbillon, ακριβής φάση φεγγαριού, δεύτερη ζώνη ώρας με παγκόσμια ώρα, και ένδειξη αποθεματικής ισχύος. Για να δείξει τις πλοκές και τα άψογα φινιρίσματα δεικτών για τα οποία φημίζεται η Bovet, η θήκη είναι κατασκευασμένη από κρύσταλλο ζαφείρι. Τα ζωτικής σημασίας στατικά του είναι εντυπωσιακά με διάμετρο 47,8 mm και πάχος 15,5 mm στο ψηλότερο σημείο. Το δεύτερο σκληρότερο υλικό μετά το διαμάντι, ο κρύσταλλος ζαφείρι είναι ελαφρύτερος από το τιτάνιο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των βάσεων και του δακτυλίου στην θήκη.

ΔΙΑΤΑΞΗ.

Η βασική διαμόρφωση των χρόνων στο καντράν έχει ως εξής: ο θολωτός δίσκος με κίτρινο αναμεταδίδει τις ώρες και τα λεπτά .Τα δευτερόλεπτα εμφανίζονται στο τουρμπίλ 60 δευτερολέπτων στις 6 .Ο περιστρεφόμενος θόλος στις 9 η ώρα αντιστοιχεί στις φάσεις της Σελήνης.Και ο θόλος στις 3 η ώρα εμφανίζει μια δεύτερη ζώνη ώρας.Παρόλο που μπορεί να μοιάζει με λειτουργία δεύτερης ζώνης ώρας (GMT), ο θόλος στις 3 η ώρα είναι στην πραγματικότητα ένας παγκόσμιος χρονοδιακόπτης που ευρετηριάζεται σε μια δεύτερη ζώνη ώρας. Τα ονόματα των 24 πόλεων είναι γραμμένα στο περιστρεφόμενο τμήμα του θόλου και μια κίτρινη βελόνα σχήματος V πλαισιώνει την επιλεγμένη πόλη. Για παράδειγμα, στις φωτογραφίες έχει επιλεγεί η Γενεύη και η ώρα είναι 11:00. Μόλις επιλεγεί η πόλη, ο παγκόσμιος χρονοδιακόπτης ολοκληρώνει τις ρυθμίσεις του και εμφανίζει την ώρα ταυτόχρονα σε άλλες 23 πόλεις (μηχανισμός κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας).

Ο θόλος στις 9 η ώρα περιστρέφεται σε συγχρονισμό με τους σεληνιακούς κύκλους και απαιτεί μόνο διόρθωση μίας ημέρας κάθε 122 χρόνια. Ωστόσο η φάση της Σελήνης υποδεικνύεται όχι σε ένα αλλά και στα δύο ημισφαίρια ταυτόχρονα. Μια ανοιχτή δομή σχήματος 8, με κίτρινο χρώμα, γλιστρά πάνω από τη χειροποίητη σεληνιακή επιφάνεια και επισημαίνει το τμήμα της Σελήνης που είναι ορατό και στα δύο ημισφαίρια.Και οι δύο περιστρεφόμενοι θόλοι εκτελούν τις περιστροφές τους χάρη σε ένα κατοχυρωμένο σύστημα ακτινικής καθοδήγησης που βασίζεται σε κυλίνδρους ρυθμιζόμενους με μια μικρομετρική βίδα με μίνι ρουμπίνι. Με ελάχιστη τριβή, η ακρίβεια της κίνησης αυξάνεται και το απόθεμα ισχύος δεν εξαντλείται.Ένα πεντάστερο οπλισμένο με ένα πολύπλευρο ζαφείρι στο κέντρο, κρατά τη διπλή όψη τουρμπίλ στη θέση του.


 Ο βραχίονας του αστεριού που λείπει αντιστοιχεί στο δείκτη του δείκτη δευτερολέπτων λειτουργίας. Ακριβώς σε περίπτωση που το χάσατε, η ένδειξη αποθεματικής ισχύος βρίσκεται στο επάνω άκρο της θήκης μεταξύ των δύο βάσεων και βασίζεται σε έναν κίτρινο δείκτη που κινείται κατά μήκος γραμμικής ένδειξης.Περιττό να σας πω ότι η διακόσμηση είναι εξίσου σημαντική για τους μηχανικούς. Στη βάση και των τριών τρούλων ένα μοτίβο «σπασμένου γυαλιού» είναι το κυρίαρχο σχέδιο χαραγμένο στο χέρι.Το κόσμημα Sunshine 2 κυριολεκτικά λάμπει μέρα και νύχτα χάρη στη δημιουργική χρήση του Super-LumiNova. Ο κίτρινος τρούλος χρονοδιακόπτης είναι επικαλυμμένος με πράσινο Super-LumiNova που δίνει στο καντράν μια έντονη πράσινη λάμψη στο σκοτάδι. Το φεγγάρι εκπέμπει επίσης μια δροσερή πράσινη λάμψη στο σκοτάδι, σε αντίθεση με το μπλε ανοικτό που φωτίζει τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Μηχανισμός.

Το Sunshine 2 του Récital 26 Brainstorm έχει χειροκίνητο μηχανισμό με διπλά βαρέλια και ένα εντυπωσιακό απόθεμα ισχύος πέντε ημερών. Η πίσω πλευρά αποκαλύπτει τις χρυσές ανοιχτές γέφυρες με τα όμορφα χαρακτικά «σπασμένου γυαλιού» που μοιάζουν να αιωρούνται σαν φτερά πεταλούδας πάνω από την ασημένια δομή που στηρίζει τους θόλους. Φυσικά, το turbillon διπλής όψης μπορεί επίσης να εκτιμηθεί στο πίσω μέρος της θήκης μαζί με το μοτίβο του έλικα στην κορυφή του διπλού βαρελιού.

Περιοριορισμένη έκδοση επτά ρολογιών με λαμπερό κίτρινο λουράκι από καουτσούκ και πτυσσόμενη αγκράφα από λευκό χρυσό 18k, η τιμή περίπου 425.000 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - BOVET RÉCITAL 26 BRAINSTORM 2

Θήκη: Διάμετρος 47,80 mm x 15,50 mm πάχος - κεκλιμένη από ζαφείρι - δακτύλιος τιτανίου βαθμού 5 σε θήκη και βάσεις - κορώνα γυαλισμένη - ανθεκτικό στο νερό

Ταμπλό 3 θόλων: στατικός κίτρινος θόλος για τοπική ώρα στις 12:00, περιστρεφόμενος θόλος για δεύτερη ζώνη ώρας και παγκόσμιος χρονοδιακόπτης στις 3 η ώρα, περιστρεφόμενος θόλος στις 9 η ώρα για φάσεις ακριβείας του φεγγαριού - tourbillon διπλής όψης στις 6 η ώρα - η ένδειξη αποθεματικής ισχύος είναι ορατή μεταξύ των βάσεων το μεσημέρι.

Μηχανισμός: Κατασκευή Bovet 17DM06-DT - χειροκίνητη περιέλιξη - 39mm - 21.600vph - 5 ημέρες αποθεματικής ισχύος - ώρες, λεπτά, στο turbillon δευτερόλεπτα , ημισφαιρική ένδειξη φάσης φεγγαριού, δεύτερη ζώνη ώρας με δείκτες. 

Λουράκι: κίτρινο καουτσούκ με18k λευκόχρυση πτυσσόμενη αγκράφα

Διαθεσιμότητα: περιορίζεται σε 7 τεμάχια

Reference: R26C2-018

Price : 425.000 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις