Lange & Söhne Zeitwerk

 Lange & Söhne Zeitwerk


Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το πιο τολμηρό ρολόι της Lange, το Zeitwerk , κυκλοφόρησε το 2009. 
Πολλές παραλλαγές έχουν προστεθεί στη συλλογή - Striking Time , Minute Repeater , Decimal Strike . 
Με την ευκαιρία της δέκατης επετείου του, το πρώτο μηχανικό ρολόι της Lange είναι προικισμένο με ένα νέο διαμέτρημα κατασκευής που προσφέρει μια εκπληκτική επιπλέον λειτουργία. 
'Εχει προστεθεί μια ημερομηνία από γυαλί σε αυτό που ονομάζεται τώρα Ημερομηνία A. Lange & Söhne Zeitwerk.
Με την παρουσίαση του Zeitwerk το 2009, ο A. Lange & Söhne ξεκίνησε μια νέα εποχή στη χρονομέτρηση και το σχεδιασμό. 
Η καινοτόμος ιδέα του πρώτου ρολογιού με διαφυγή σταθερής δύναμης και ακριβείς ψηφιακές οθόνες ακολουθήθηκε από πολλά μοντέλα, τα οποία μοιράστηκαν όλα την αγάπη για τη μουσική. 
Το  Striking Time είναι ένα ρολόι που χτυπά τις ώρες και τα τέταρτα στο πέρασμα του χρόνου. 
Το  Minute Repeater  είναι ειδικό για να είναι δεκαδικό repeater και το  Decimal Strike  χτυπά πλήρεις ώρες και διαστήματα 10 λεπτών.Δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή του, το μηχανικό ψηφιακό ρολόι της Lange καλωσορίζει μια νέα σχεδιασμένη κίνηση που ενσωματώνει μια επιπλέον λειτουργία μια οθόνη απόλυτα σε αρμονία με τη σχεδίαση του καντράν, που περιβάλλει τη μοναδική χρονική γέφυρα Zeitwerk.
Πρώτον, όσον αφορά το συνολικό σχήμα και το στυλ, το Zeitwerk εξακολουθεί να είναι το ρολόι που όλοι εκτιμούμε. 
Η θήκη του έχει διάμετρο 44,2 mm με ύψος 12,3 mm. Είναι κατασκευασμένο σε λευκόχρυσο 18k και στερεώνεται στον καρπό με ένα καφέ λουράκι αλιγάτορα.
Τώρα στις καινοτομίες. 
Η A. Lange & Söhne Zeitwerk περιλαμβάνει μια νέα επιπλοκή με τη μορφή ημερομηνίας δαχτυλιδιού γυαλιού με τυπωμένους αριθμούς από το 1 έως το 31 γύρω από τον επιλογέα. Η τρέχουσα ημερομηνία εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα. Για να επιτευχθεί αυτό,ένα μικρό τμήμα χρώματος κάτω από τον δακτύλιο της ημερομηνίας εκτελεί ένα βήμα ακριβώς τα μεσάνυχτα. Έτσι κινείται γύρω από το κανάλι μέσα σε ένα μήνα. Η εμφάνιση ημερομηνίας μπορεί να ρυθμιστεί με τον διορθωτή στις 8 η ώρα.Η ώθηση μεταγωγής δημιουργείται όταν απελευθερώνεται.
Η προσθήκη μιας ημερομηνίας στο ρολόι ήταν στην πραγματικότητα αρκετά δύσκολη. Οι μεγάλοι αριθμοί και το προεξέχον καντράν με τη χρονική γέφυρα, και τα δύο στοιχεία υπογραφής του Zeitwerk, καθιστούν αδύνατη την ενσωμάτωση μιας συμβατικής οθόνης ημερομηνίας μεγέθους Lange. Γι 'αυτό η ομάδα ανάπτυξης χρειαζόταν μια εντελώς νέα προσέγγιση σχεδιασμού. 
Η ενσωμάτωση της ημερομηνίας είχε επίσης ένα άλλο θέμα. Δεδομένου ότι απαιτεί μια ρύθμιση χρόνου που είναι ακριβής έως 24 ώρες, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ρυθμίσετε την ώρα μέσω της κορώνας - λεπτό προς λεπτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ημερομηνία Zeitwerk περιλαμβάνει ένα επιπλέον κουμπί στις 4 η ώρα, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την προώθηση της ένδειξης ώρας.
Η ενσωμάτωση του κουμπιού ώρας περιελάμβανε σημαντικές τροποποιήσεις σχεδίασης. 
Για να επιτραπεί η διόρθωση να λειτουργεί ανεξάρτητα από τους κύκλους μεταγωγής της κίνησης, ένας συμπλέκτης αποσυνδέει τον δακτύλιο ώρας από τον μηχανισμό αριθμών άλματος κάθε φορά που πατάτε το κουμπί. 
Η ώθηση μεταγωγής δημιουργείται όταν απελευθερωθεί το κουμπί.Για το λόγο αυτό, το A. Lange & Söhne Zeitwerk Date ενσωματώνει μια νέα σχεδίαση κίνησης με σαφώς οργανωμένη αρχιτεκτονική κίνησης, διαμετρήματος L043.8. 
Αυτό που απομένει είναι η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαφυγή συνεχούς δύναμης που χειρίζεται δύο εργασίες. 
Ως συσκευή remontoir, τροφοδοτεί την ισορροπία με ομοιόμορφη δύναμη για όλη τη διάρκεια λειτουργίας καί επιπλέον, παρέχει την ώθηση ενός λεπτού για την εναλλαγή της οθόνης των αριθμών άλματος τριών δίσκων. 
Επίσης, μια τεράστια βελτίωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα ρολόγια Zeitwerk, είναι το απόθεμα ισχύος.Διπλασιάστηκε, από 36 ώρες σε 72 ώρες (ή 3 ημέρες).Η κίνηση με τη γέφυρα remontoir, είναι με 512 τμήματα συμπεριλαμβανομένων των γυαλισμένων ραβδώσεων Glashütte, των μπλε βιδών, καί των γυαλισμένων μετρητών. Όλα αυτά μπορούν να φανούν μέσω του καντράν ζαφειρου.

                                          


Η τιμή του θα είναι 89.000 ευρώ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις