ULYSSE NARDIN EXECUTIVE ASTRONOMICAL MOONSTRUSK WORLDTIMER

Η ιστορία του Ulysse Nardin συνδέεται βαθιά με τα χρονόμετρα Marine, αλλά υπάρχει μια άλλη κατασκευή, μάλλον ξεχασμένη ( και που δεν είναι τόσο μακριά από τα ρολόγια Marine ), τα αστρονομικά ρολόγια. Κάποιοι μπορεί να θυμούνται στα μέσα της δεκαετίας του 1980 την Τριλογία - Astrolabium Galileo Galilei (1985 ), Planetarium Copernicus (1988 ) και Tellurium Johannes Kepler (1992 ). Φέτος εισάγει ένα ακόμη αστρονομικό ρολόι, το Astronomical Moonstruck Worldtimer, που συνδυάζει τις κινήσεις του φεγγαριού και του ήλιου σε σχέση με τη Γη, καθώς και έναν χάρτη παλιρροιών καινοτομία παγκόσμιας προβολής.Λέτε οτι είναι περίπλοκο,εγώ λέω συναρπαστικό.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά αστρονομικά ρολόγια στην αγορά… αρκεί να θεωρήσετε μια οθόνη με φάση φεγγαριού οτι ειναι αρκετή για να δικαιολογηθεί αυτός ο ορισμός. Έτσι, έχοντας κατά νου αυτό, η έννοια ενός αστρονομικού ρολογιού σχετίζεται με αρκετές ενδείξεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν έναν χάρτη αστεριών, την κίνηση των παλιρροιών, ή τον ήλιο, ή ακόμα και τη θέση των πλανητών στον ηλιακό Σύστημα. Υπάρχουν ρολόγια που λένε την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, την αυγή και το σούρουπο, την ανατολή του φεγγαριού και τη φάση, καθώς και τις εκλείψεις του ήλιου και του φεγγαριού. Όλες αυτές οι ενδείξεις δεν είναι καθόλου απαραίτητες, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε τη γοητεία της ανθρωπότητας για αυτό που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να αγγίξει, αλλά μόνο μπορεί να παρατηρήσει . Τέτοιες ενδείξεις για ορισμένους είναι συναρπαστικές.

Ενώ το ηλιακό σύστημα αποτελείται από ένα αστέρι, οκτώ πλανήτες, 175 δορυφόρους και δισεκατομμύρια σωματίδια, η ανθρωπότητα έδινε πάντα την κύρια προσοχή της μόνο στα δύο ουράνια σώματα που επηρεάζουν τη ζωή μας: τον ήλιο και το φεγγάρι. Αυτά τα δύο είναι στο επίκεντρο του Ulysse Nardin Executive Moonstruck Worldtimer, το οποίο αναδημιουργεί την τροχιά του φεγγαριού και την φαινομενική κίνηση του ήλιου σε όλο τον κόσμο. Ξεκινώντας με τον δικό μας πλανήτη, τη Γη, που βρίσκεται ακριβώς στη μέση του καντράν, τα δύο ουράνια σώματα απεικονίζονται από δίσκους, που περιστρέφονται γύρω από τη Γη.

Η Σελήνη εμφανίζεται σε χαμηλότερη τροχιά - που είναι το πλησιέστερο δυνατό από το κέντρο. Το Astronomical Moonstruck Worldtimer είναι το μόνο αστρονομικό ρολόι χειρός με το φωτεινό μέρος της σελήνης να βλέπει πάντα τον ήλιο, όπως συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Δύο δίσκοι συνεργάζονται εδώ.Ο πρώτος στην κορυφή, λειτουργεί ως κυκλικό παράθυρο που δείχνει τη θέση του δορυφόρου της Γης.Ο δεύτερος δίσκος σε χρυσό παρακάτω, δείχνει τις μεταβαλλόμενες φάσεις της Σελήνης. Αυτή η εξαιρετικά περίπλοκη οθόνη προσαρμόζεται με απόκλιση  μιας σεληνιακής ημέρας κάθε 40 χρόνια.Ο Ήλιος εμφανίζεται σε υψηλότερη τροχιά - στην περιφέρεια του καντράν. Όπως στην πραγματική ζωή, αυτός ο δίσκος περιστρέφεται γύρω από τον επιλογέα μία φορά κάθε 24 ώρες και λειτουργεί ως ένδειξη ημέρας και νύχτας.

Αυτή δεν είναι η μόνη οθόνη που προσφέρει το Astronomical Moonstruck Worldtimer, όπως υποδεικνύεται από το όνομά του. Ενώ υπήρχε ήδη ένα " Executive Moonstruck " στη συλλογή, ο Ulysse Nardin αποφάσισε να προσθέσει την παγκόσμια οθόνη σε αυτήν τη νέα έκδοση - πράγμα που έχει νόημα με την οθόνη του Ήλιου. Ο δίσκος Sun σαρώνει μια οθόνη 24 ζωνών ώρας, επιτρέποντας στο Astronomical Moonstruck Worldtimer να εμφανίζει ταυτόχρονα την ώρα στις 24 πόλεις που είναι εγγεγραμμένες στην εσωτερική φλάντζα. Μια ημερομηνία, τοποθετημένη στην περιφέρεια του κεντρικού χάρτη συμπληρώνει αυτήν την εμφάνιση. Τέλος, σαν να ήταν λίγα όλα αυτά το Astronomical Moonstruck Worldtimer εμφανίζει επίσης έναν χάρτη των παλιρροιών ( που είναι το αποτέλεσμα των βαρυτικών δυνάμεων του Ήλιου και της Σελήνης ), χάρη στον κάτω μπλε χάρτη.Το Ulysse Nardin Executive Astronomical Moonstruck Worldtimer κυκλοφορεί στην παραδοσιακή, αλλά τολμηρή θήκη με αυτά τα τυπικά μπουλόνια που βρίσκονται σε πολλά από τα ρολόγια που παράγονται από την εταιρεία. Η θήκη, η οποία διατίθεται σε χρυσό 18 καρατίων ή 950 πλατίνα, έχει μέγεθος 46 mm. Ένα μεγάλο ρολόι με τόσες πολλές ενδείξεις στο καντράν σίγουρα δεν είναι διακριτικό ωστόσο παραμένει ένα κομμάτι υψηλής ποιότητας.

Στο εσωτερικό της θήκης υπάρχει ένας μηχανισμός, διαμετρηματος UN-106. Ως συνήθως, διαθέτει τεχνολογία πυριτίου (Ο Ulysse Nardin ήταν πρωτοπόρος σε αυτήν την τεχνολογία πυριτίου ). Το UN-106 χτυπά στα 4Hz και διαθέτει ένα αποθεματικό 50 ωρών, μέσω ενός μηχανισμού αυτόματης περιέλιξης. Ενα εύχρηστο χαρακτηριστικό ενώ ταξιδεύετε αν πιέσετε τα κουμπιά στο 8 και 10 επιτρέπει στον χρήστη του Ulysse Nardin Astronomical Moonstruck Worldtimer να μετακινήσει γρήγορα το χρόνο προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κατά μία ώρα.Ακόμα κι αν δεν είναι το πιο διαισθητικό ή διακριτικό κομμάτι που διατίθεται στην αγορά, αυτό το ρολόι πρέπει να ληφθεί υπόψη, επειδή είναι ένα από τα λίγα αστρονομικά ρολόγια που θα βρείτε και με σωστές συναρπαστικές ενδείξεις. 


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ULYSSE NARDIN EXECUTIVE MOONSTRUCK WORLDTIMER

Θήκη : Διάμετρος 46 mm - ροζ χρυσό 18Κ ή λευκόχρυσο 950 - κρύσταλλος ζαφείρι και στις δύο όψεις - κορώνα ασφαλείας προς τα κάτω - 100 μέτρα ανθεκτικό στο νερό

Μηχανισμός : Caliber UN-106, εσωτερικό - αυτόματο - συχνότητα 4Hz - αποθεματικό 50 ωρών - διαφυγή πυριτίου και ελατήριο

Ενδείξεις : Αστρονομικό ρολόι - Ένδειξη της θέσης του Ήλιου και της Σελήνης σε σχέση με τη Γη Ένδειξη των φάσεων της Σελήνης - Ένδειξη παλίρροιας - Λειτουργία Worldtimer για 24 πόλεις - Ώρες, λεπτά, ημερομηνία - Ρύθμιση στιγμιαίας ζώνης ώρας με πατενταρισμένη συσκευή γρήγορης ρύθμισης

Λουράκι : μαύρος αλλιγάτορας με πτυσσόμενο κούμπωμα

Περιορισμένη έκδοση των 100 τεμαχίων, με τιμή 75.000 ευρώ σε ροζ χρυσό - 95.000 ευρώ σε πλατίνα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις