Bovet Pininfarina Tourbillon Ottana

Bovet Pininfarina Tourbillon Ottana


Αυτό το νέο ρολόι είναι το προϊόν μιας συνεργασίας μεταξύ της ωρολογοποιίας Bovet και του διάσημου design house Pininfarina.Το καντράν του μοντέλου φέρει τα ονόματα και των δύο εταιρειών Bovet και Pininfarina. Το ρολόι εκδόθηκε για τον εορτασμό της 80ης επετείου της Pininfarina. Η εμβληματική εταιρεία σχεδιασμού είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής για τη συμβολή της στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari. Οπτικά, τα νέα ρολόγια Bovet Pininfarina Tourbillon Ottana εμφανίζουν μοντέρνο στιλ καινοτόμων υλικών, τα οποία ο κατασκευαστής Pininfarina χρησιμοποίησε για την υλοποίηση του. Το ρολόι κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση 80 τεμαχίων.

Το ρολόι Bovet Pininfarina Tourbillon Ottana μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Πρώτον, η θήκη μπορεί να τοποθετηθεί σε ειδική θήκη με λουράκι καρπού. Ένα από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά είναι ότι το ρολόι είναι αναστρέψιμο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φορεθεί τόσο μπροστά όσο και πίσω. Ο χρόνος μπορεί να διαβαστεί και από τις δύο πλευρές (αν και ο δίσκος στο πίσω μέρος του ρολογιού δεν είναι τόσο ακριβής όσο στο κύριο καντράν). Το ρολόι μπορεί να αφαιρεθεί από το λουράκι και να χρησιμοποιηθεί ως ρολόι τσέπης . Το μοντέλο έρχεται με μια μικρή βάση καθώς και μια αλυσίδα τιτανίου. Έτσι, αυτό το ρολόι είναι στη λίστα των μετατρέψιμων ρολογιών.


Υπάρχουν μόνο τρεις εκδόσεις του ρολογιού Bovet Pininfarina Tourbillon Ottana, μία με DLC, επίστρωση από ατσάλι ή τιτάνιο και δύο μοντέλα σε τιτάνιο, ή πλαισιωμένο (αντί για το μαύρο πλαίσιο DLC) σε λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ. Η θήκη έχει πλάτος 46 mm, ύψος 12,6 mm και έχει πολύ περίπλοκο σχεδιασμό. Στα πλαϊνά τοιχώματα της θήκης, είναι χαραγμένες 8 φράσεις που ορίζουν τις δραστηριότητες της εταιρείας Pininfarina για 8 δεκαετίες:

"Γραμμή και σχήμα πρέπει να γίνουν ζωντανή ύλη" 1930s

"Τα πράγματα που δημιουργήσαμε ανήκουν σε άλλους" 1940s

"Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ μικρή για να είσαι επιτυχημένος στις επιχειρήσεις" 1950s

"Με την πάροδο του χρόνου, το στυλ σας επιτρέπει να παρατηρήσετε κάτι πιο ζωντανό στη μνήμη της ομορφιάς "δεκαετία του 1960

" Η παράδοση του νέου "δεκαετίας του 1970

" Σχεδόν εξήντα χρόνια ζωής Το στυλ της Pinninfarina ήταν πάντα σχετικό "Η δεκαετία του 1980

" Η Pininfarina είναι μια νέα εταιρεία "1990

" Σκέψη και σχεδίαση αυτοκινήτων, πάνω απ 'όλα κοινωνική ευθύνη "21ος αιώνας

Μέσα στο ρολόι Pininfarina, υπάρχει ένα υπέροχο αυτόματο διαμέτρημα κίνησης 16BA01. Διαθέτει μικρο-ρότορα σε συμπαγή πλατίνα στο πίσω μέρος του ρολογιού και πολλές λειτουργίες. Το ρολόι Bovet Pininfarina Tourbillon Ottana έχει ειδικά δευτερόλεπτα, μια μεγάλη οθόνη ημερομηνίας, μια ένδειξη αποθεματικού ισχύος (το ρολόι έχει περίπου 80 ώρες απόθεμα ισχύος), καθώς και ένα μοναδικό turbillon 80 δευτερολέπτων. Ο πίνακας προστατεύεται από έναν κυρτό αντι-ανακλαστικό κρύσταλλο ζαφείρι. Η αντοχή στο νερό είναι 100 μέτρα. Η ίδια η κίνηση αποτελείται από 514 μέρη και, είναι κατασκευασμένο κυρίως από ορείχαλκο. Τι μπορώ να πω ... ο σχεδιασμός και η διακόσμηση των μηχανισμών είναι αρκετά όμορφη.



Ακόμα και με διακόσμηση σκελετό, το ίδιο το καντράν δεν είναι δύσκολο να διαβαστεί. Οι δείκτες και ο δακτύλιος γύρω από το καντράν καλύπτονται με φωτισμένη επίστρωση. Θεωρώ ενδιαφέρον ότι το ρολόι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ρολόι χειρός, ως ρολόι τσέπης και ως επιτραπέζιο ρολόι, και εκτός αυτού, το ρολόι είναι εντελώς αναστρέψιμο και ελκυστικό και στις δύο πλευρές. Η Bovet ισχυρίζεται ότι η διαδικασία «αλλαγής» του ρολογιού είναι πολύ απλή. Περιλαμβάνει κυρίως την αφαίρεση των λουριών ή την επανασύνδεσή τους. Το ανδρικό ρολόι Bovet Pininfarina Tourbillon Ottana πιθανότατα θα εντυπωσιάσει έναν πολλύ μεγάλο αριθμό συλλεκτών και είναι σίγουρα μια καλή προσθήκη στη συλλογή Bovet. 

Θήκη τιτανίου με διάμετρο 46 mm και πάχος 18,5 mm.

Κατασκευή (από τον Dimier 1738) κίνηση 16BA01 με μικρο-ρότορα και τουρμπίλ, με 62 πέτρες, 514 μέρη (συμπεριλαμβανομένου τουρμπίλ 70). Κατασκευασμένο και τελειωμένο σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα Fondation Qualite Fleurier.

Συχνότητα 21.600 δονήσεις ανά ώρα

Αποθεματικό ισχύος 80 ώρες.

Κρύσταλλο ζαφείρι με αντιανακλαστική επίστρωση και στις δύο πλευρές.

Αδιάβροχο έως 100 μέτρα. 

Το μαύρο σκελετοποιημένο καντράν εμφανίζει ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία και αποθεματική ισχύ.

Οι επιπλοκές περιλαμβάνουν ένα tourbillon, μεγάλη ημερομηνία, οθόνη αποθεματικού ισχύος και μια δεύτερη ζώνη ώρας.

Οι ώρες και τα λεπτά εμφανίζονται μέσω κεντρικών δεικτών

Το μεγεθυμένο άνοιγμα ημερομηνίας είναι στις 6 η ώρα

Ένδειξη αποθεματικού ισχύος - στις 9 η ώρα

Τα μικρά δευτερόλεπτα βρίσκονται στο tourbillon στις 3 η ώρα. Το tourbillon περιστρέφεται με ταχύτητα μιας περιστροφής ανά λεπτό.

Λουράκι από μαύρο καουτσούκ με πόρπη από ανοξείδωτο ατσάλι.

Επιπλέον, το κιτ περιλαμβάνει αλυσίδα τιτανίου, χάρη στην οποία το ρολόι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ρολόι τσέπης και το ρολόι μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ρολόι επιτραπέζιο.


Περιορισμένη έκδοση 80 τεμαχίων.

Η τιμή του Bovet Pininfarina Tourbillon Ottana κυμαίνεται από 180.000 € έως 200.000 €.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις